Ras Mohamed Nationaal Park – een paradijs voor duikers

Duiken egypte - scuba divvv
All, Blog Egypte

Ras Mohamed Nationaal Park is gelegen op het zuidelijke puntje van het Sinai schiereiland aan het noordelijke einde van de Rode Zee. Het duiken in Ras Mohamed is van een uitzonderlijk hoog niveau, en duikstekken zoals Shark en Yolanda Reef zijn populair geworden in de afgelopen jaren omdat een toenemend aantal duikers dit deel van de Rode Zee bezoeken.

Het geheim van de verbazingwekkende niveaus van zee-en koraalleven in het gebied liggen in de voedingsstoffen rijke wateren die worden geveegd over het Sinaï-schiereiland door de diepe wateren van de Golf van Aqaba en de relatief ondiepe wateren van de Golf van Suez. Elk van deze grote watermassa’s voert de voedingsstoffen door Ras Mohamed en creëert zo de natuurlijke aantrekkingskracht van een voedselrijke omgeving.

Er zijn een aantal uitzonderlijke duikplaatsen in het gebied van het nationale park dat zich rond de punt van het schiereiland uitstrekt. Beginnend bij Ras Atar, en de kustlijn volgend langs Jackfish Alley en Shark Observatory, en uiteindelijk naar de tweelingpieken van Shark en Yolanda Reef.

Meer dan 1.000 soorten vis kunnen worden gevonden in de wateren rond de duikstekken, waardoor het gemakkelijk een van de beste duikstekken in de Rode Zee is. Grote aantallen pelagische vissen, waaronder tonijn, barracuda en baarzen zijn hier regelmatig te vinden, evenals een verbluffende reeks rifvissen.

Een grote verscheidenheid aan haaien kan ook worden waargenomen in de wateren rond Ras Mohamed, en deze variëren van de gewone Zwartpunt en Witpunt rifhaaien, tot Oceanische Witpunt, Citroenhaaien en blauwe haaien onder anderen.

Het grootste deel van het duiken in het Nationaal Park wordt gedaan via het grote aantal duikboten die elke dag vanuit Sharm el Sheikh een bezoek brengen. Er zijn echter ook een aantal liveaboards die regelmatig Ras Mohamed aandoen op weg naar verder weg gelegen duikstekken zoals het Thistlegorm wrak en de Dunraven wrakken.

Als je een duikvakantie in Sharm El Sheikh aan het plannen bent, en je kijkt naar duiken in Ras Mohamed, dan is het zeker de moeite waard om contact op te nemen met een aantal van de duikoperators in Sharm El Sheikh; om te zien welke operator het beste bij jouw wensen en eisen past. Er zijn een groot aantal duikoperators in Sharm El Sheikh, en de overgrote meerderheid zijn ervaren en goed uitgerust, en ook zeer goed op de hoogte van het duiken in de regio.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *