Wat u moet weten over Egypte

egypte pyramide
All, Blog Egypte

De Arabische Republiek Egypte, algemeen bekend als Egypte, is een republiek in Noord-Afrika. “Egypte” is ontstaan via het Latijnse woord Aegyptus, afgeleid van het Oudgrieks, dat “de naam van een tempel van de God Ptah in Memphis” betekent. Caïro is de hoofdstad van Egypte en staat bekend als het land van geleerdheid, cultuur en handel.

Geografisch gezien grenst Egypte aan de Middellandse Zee en ligt het tussen Libië en de Gazastrook. Ten noorden van Soedan ligt de Rode Zee met inbegrip van wat bekend staat als het Aziatische Sinaï-schiereiland. De totale oppervlakte die door Egypte wordt ingenomen, bedraagt 1.020.000 km². De kustlijn van Egypte strekt zich uit over ongeveer 2.450 km. Het Egyptische terrein is een uitgestrekt woestijnplateau, onderbroken door de Nijlvallei en de delta.

Het klimaat in Egypte is heet en droog door de nabijheid van de evenaar. De winters zijn gematigd. De Sahara-woestijn is de grootste woestijn ter wereld en bevindt zich in Egypte, evenals de woestijn van Libië. Deze woestijnen werden in het oude Egypte het “rode land” genoemd. Zelfs vandaag de dag zijn deze gebieden dunbevolkt. Egypte heeft een bevolking van ongeveer 77 miljoen mensen. De islam is de godsdienst die door de meerderheid van de bevolking wordt beleden, met een klein aantal mensen dat het christendom aanhangt. Arabisch is de taal die veel gebruikt wordt door het Egyptische volk. De meerderheid van de Egyptenaren houdt zich bezig met landbouw en nederzettingen zijn te zien langs de rivier de Nijl. Ongeveer de helft van de bevolking woont in de stedelijke gebieden.

Egypte is beroemd om zijn oude architectuur en cultuur. Het kan bogen op enkele van de meest verbluffende antieke monumenten ter wereld, waaronder de piramiden van Gizeh, de tempel van Karnak en de Vallei der Koningen. Een andere moderne attractie in Egypte is het Operahuis, dat de enige in de Arabische wereld is.

Elk jaar komen er een groot aantal toeristen naar het land. Velen van hen bezoeken het land tijdens de gunstige maanden van half oktober tot mei, wanneer het weer niet zo heet is, om de vele prachtige bezienswaardigheden te bekijken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *