Duiken in de Rode Zee in Taba

egypte
All, Duiken Egypte

Taba, ook bekend als “de poort naar de Sinaï”, ligt naast de Egyptisch/Israëlische grens. Dit schilderachtige deel van de Rode Zeekust biedt een aantal van de beste duiklocaties die de Rode Zee te bieden heeft. Taba ligt op een steenworp afstand van het befaamde Israëlische duikoord Eilat. Taba heeft zijn voorganger overtroffen en is nu een van de top duikbestemmingen in de Rode Zee. Het is een geweldige locatie voor duikvakanties.

Dit deel van de Rode Zee heeft de status van Marine Park gekregen, en niet ten onrechte, want dit gebied heeft een prachtig zeeleven te bieden. Taba’s het hele jaar door gematigde klimaat en beschutte ligging in de Golf van Akaba maakt het de perfecte winterverblijfplaats voor zowel de beginnende duiker als de meer ervaren duiker.

Dit deel van de Rode Zee biedt een aantal zeer zeldzame zeedieren, en een aantal van de beste Rode Zee duiken in een ongerepte omgeving. Zeepaardjes kunnen hier soms worden gevonden – een soort die steeds zeldzamer wordt in de rest van de Rode Zee. De kikkervis is een frequente vondst. Scholen koraalduivels worden ook vaak waargenomen, met barracuda’s, octopussen, kogelvissen, schildpadden en dolfijnen die ook vaak worden gezien. Tel dit alles bij elkaar op, en u zult zien waarom Taba nu een van de top Rode Zee duikbestemmingen is voor scuba vakanties.

Enkele van Taba’s meest bekende duikplaatsen zijn:

Farao’s eiland

Een lagune met vier afzonderlijke duikplaatsen, die rijk is aan rifleven.

Het Aquarium

Deze duikplaats bestaat uit een driftduik, die afdaalt naar een ondiep koraalbed. Hier kan een grote verscheidenheid aan zeeleven worden waargenomen.

Maxwell’s Reef

Deze duikstek is een seamount die begint op 12m, en afzakt tot ongeveer 60m. Er zijn fantastische tafelkoralen en een grote anthias-populatie. Roodgetande trekkervis en vleermuisvis worden vaak aangetroffen.

Voor niet-duikers

Taba Heights, slechts een korte autorit verwijderd, heeft een indrukwekkende US kampioenschap niveau golfbaan, en de jachthaven en het dorp zijn zeker een bezoek waard. Er zijn tal van strandactiviteiten voor de kinderen, zoals snorkelen, boottochtjes met een glazen bodem, kanoën en bananenboten, en niet te vergeten windsurfen en zeilen. Taba Heights heeft ook een aantal prachtige parken en tuinen om in te wandelen en niet te vergeten de natuurreservaten Ras Abu Galum en Nabq, waar gazellen, reigers, vossen, Nubische steenbokken en visarenden kunnen worden gespot.

Iets verder weg wacht het Sint-Katelijneklooster met zijn grote collectie verluchte manuscripten, die alleen die van het Vaticaan evenaart. Het fort van Pharaoh’s Island, de Citadel van Salah El Din, is ook een bezoek waard. Het fort werd gebouwd als een veilig huis voor pelgrims op hun reis van en naar het klooster. Bezoek de fascinerende Coloured Canyon en bewonder de surrealistische ravijnwanden met hun dramatische rotsformaties en fantastische kleuren. Mount Sinai, ook bekend als de Berg van Mozes, is een onvergetelijke dag uit. Maak een trektocht naar de 3000 treden van berouw om de betekenis van de naam echt te waarderen en geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsondergang of zonsopgang.

Taba’s ligging maakt het de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes verder weg. Jeruzalem, de piramiden van Gizeh en de Schatkamer van Petra liggen allemaal op korte afstand. Bezoek Taba en u zult snel begrijpen waarom dit idyllische stadje vakantiegangers en duikers jaar na jaar doet terugkeren.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *