Sinai schiereiland duiklocatie beschrijving voor duikers

egypte - (8)
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Het Egyptische Sinai schiereiland ligt aan het uiterste noordelijke einde van de Rode Zee, aan de westkust afgesneden van het Egyptische vasteland door de Golf van Suez, en van het Arabische schiereiland aan de oostkust door de Golf van Aqaba. Dit gebied heeft een nogal bloedig verleden, maar dat weerhoudt duikers er niet van om dit onderwaterwonderland nu massaal te gaan bekijken.

Sharm El Sheikh, gelegen dicht bij het zuidelijke puntje van het Sinai schiereiland, is de meest populaire duikbestemming in de Rode Zee en is de vertrekhaven voor vele liveaboard safari’s rond het schiereiland en de noordelijke Rode Zee, maar ook voor duikdagtrips vanuit de lokale vakantie resorts.

De lokale Sharm El Sheikh duikstekken worden vaak gebruikt voor studentenduikopleidingen en voor introductieduiken. Je hoeft echter niet ver te reizen voor je het spannende spul bereikt.

In het oosten, aan de monding van de Golf van Akaba, ligt het eiland Tiran en de Straat van Tiran, beroemd om zijn prachtige riffen en de grote vissen en haaien. In het zuiden ligt het eerste beschermde zeegebied en nationaal park van Egypte, Ras Mohammed, met zijn kleurrijke zachte koraalwanden en bruisend zeeleven. En aan de westkust van het Sinaï-schiereiland, maar nog steeds gemakkelijk bereikbaar vanuit Sharm El Sheikh, ligt het wereldberoemde Thistlegorm scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog. Geen reis naar de Rode Zee zou compleet zijn zonder een duik of twee hier.

Het moet ook niet vergeten worden dat Sharm El Sheikh niet zo ver van de noordelijke Hurghada duikstekken ligt, dus wrakken zoals de Rosalie Moller en de Abu Nuhas familie van wrakken worden vaak bezocht door Sinai liveaboards die vanuit Sharm vertrekken.

Sharm El Sheikh is de belangrijkste duikbestemming van Egypte en biedt haar toeristen alles wat ze zich maar kunnen wensen. Nachtleven, restaurants, mogelijkheden om te winkelen en woestijnsafari’s, duiken in Sharm El Sheikh is gemakkelijk, gevarieerd en veel waar voor je geld.
Hoogtepunten

HMS Thistlegorm — met haar historische lading van Tweede Wereldoorlog machines en apparatuur, allemaal netjes opgeborgen in haar open ruimen, zou de Thistlegorm overal ter wereld een duikhoogtepunt zijn, niet alleen in Sharm El Sheikh. Deze beroemdste duik op het Sinaï-schiereiland moet je meemaken om de wonderen ervan echt te kunnen waarderen.

Straat van Tiran — de 4 riffenstelsels die het Tiran gebied vormen — Jackson Reef, Woodhouse Reef, Thomas Reef, Gordon Reef — zijn populair bij ervaren en avontuurlijke scuba duikers. De koraalrif plateaus zitten vol met vis leven en de diepe wand drop offs bieden de mogelijkheid van ontmoetingen met hamerhaaien, pelagische vis en af en toe tijger haaien.

Ras Mohammed — nog steeds Egypte’s meest populaire marine park, Ras Mohammed’s wateren, voor het puntje van het Sinai schiereiland, zijn beschermd tegen de visserij sinds de jaren 1980, en dat is te zien… Drijvend langs de muur van Shark Reef naar Yolanda Reef, is de kans groot dat je passerende trevally en barracuda’s tegenkomt die het Sharm El Sheikh duikgebied frequenteren om zich voort te planten. De riffen zijn veilige toevluchtsoorden geworden voor veel van de inheemse vissoorten van de Rode Zee.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *