Duiken en snorkelen in de Rode Zee – een prachtige ervaring

Duiken egypte (3)
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Als u een liefhebber van de oceaan bent en enige tijd in Egypte doorbrengt, dan bent u het aan uzelf verplicht om het duiken en snorkelen in de Rode Zee uit te proberen. Naar het strand van de Rode Zee gaan is een absolute must, aangezien het ongerepte water de ideale omstandigheden biedt voor duiken in het verleden. Een kans om de Rode Zee te verkennen en te ontdekken waarom het zo’n geweldige reputatie heeft voor de prachtige uitzichten en onvergetelijke snorkel- en duikervaringen. Het is zeker niet te missen.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Rode Zee een plaats is die bezocht moet worden, is vanwege het leven onder de oceaan. Het is een van de meest wilde diverse gebieden ter wereld. Er zijn meer dan 1100 soorten gecatalogiseerde vissen, waarvan ongeveer tien procent uniek is voor de locatie. Deze rijke verscheidenheid is te danken aan de 5000 tot 7000 jaar oude riffen die zich langs de kustlijn uitstrekken. Deze riffen bieden niet alleen onderdak aan de ongeveer 1100 vissoorten, maar ook aan ongeveer 44 verschillende haaiensoorten. Als u overweegt om in de Rode Zee te gaan duiken, moet u er zeker op voorbereid zijn om prachtige exemplaren van het zeeleven met een voortreffelijke helderheid te ervaren.

Er zijn op grote schaal beschikbare diensten voor duiken en snorkelen die u graag op weg willen helpen aan de Egyptische kusten van de Rode Zee. Er zijn bepaalde diensten beschikbaar die volledige instructie bieden door volledig gebrevetteerd en ervaren personeel voor snorkelen of scuba uitrusting. Of als u een volledig gediplomeerd duiker bent, laat u dan gewoon de beste locaties aanwijzen. Alle duikuitrusting kan worden gehuurd, maar u bent meer dan welkom om uw eigen persoonlijke uitrusting te gebruiken, als u die bij u heeft.

Heel vaak wordt er niet aan gedacht, maar snorkelen is een ideale sport voor kinderen. Ze kunnen kennis maken met enkele van de mooiste plekjes op de planeet. Natuurlijk is het absoluut noodzakelijk dat uw kind zich op zijn gemak voelt onder water en een masker draagt, zodat hij of zij zo’n adembenemende gelegenheid kan beleven. Het is een goed idee om uw kind te laten wennen aan het dragen van een masker voordat het aankomt bij de Rode Zee. Misschien kan uw kind een masker dragen terwijl hij in bad zit, om te wennen aan het gevoel. Maar vergeet niet dat dit alleen is als uw kind dat wil.

Een van de beste redenen om de Rode Zee te bezoeken en te gaan snorkelen, is de mogelijkheid om een levend ecosysteem in volle actie te ervaren. Scholen vissen die op elkaar inwerken en solitaire vissen die in de koraalriffen om elkaar heen dartelen, kunt u voor uw eigen ogen zien. Let ook op de symbiotische relatie tussen de clownvis en de zeeanemoon. Terwijl de clownvis verbazingwekkend tussen de giftige tentakels van de zeeanemonen doorglijdt, zie je de kleurrijke stekels in het water zweven.

Dahab is een klein stadje aan de zuidoostkust van het Sinaï-schiereiland, dat een spectaculaire plek is om te duiken. Deze voormalige bedoeïenenstad is internationaal bekend voor duiken en snorkelen, en er zijn vele riffen beschikbaar die aan de kust liggen.

Een plaats die wordt aanbevolen voor ervaren duikers, aangezien deze idyllische plek een reputatie van gevaar heeft, is de Blue Hole. De Blue Hole is een 100 meter diepe en 50 meter brede grot, die slechts een paar mijl naar het noorden ligt, en die een verscheidenheid aan zeeleven herbergt, wat absoluut ontzagwekkend is.

Een van de favoriete attracties van Egypte is het Ras Muhammad National Park. Dit is nog een andere duikplaats, die zeker het overwegen waard is. Dit park werd in 1983 door de regering opgericht als een zeereservaat. Het herbergt meer dan 200 soorten koralen, 40 soorten zeesterren en meer dan 150 soorten schaaldieren. Ras Mohammed National Park verdient zeker zijn internationale reputatie als een van ‘s werelds beste duiklocaties. Soms, en met een beetje geluk, kun je ook de zeldzame groene zeeschildpad en de karetschildpad zien.

Als u en uw gezin overwegen een bezoek te brengen aan Egypte, dan is snorkelen en duiken in de Rode Zee zeker iets dat u moet proberen. Er is natuurlijk het probleem dat, als je eenmaal je eerste duik hebt genomen en de wonderen onder water hebt gezien, je misschien niet meer terug aan land wilt!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *