Lokale duikstekken van Sharm El Sheikh

egypte - duiken
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Gelegen op het puntje van het Sinai schiereiland, is de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh een populaire bestemming voor duikers. Het warme, heldere water maakt het duiken relatief gemakkelijk en vergeleken met sommige plaatsen in de wereld zijn de prijzen redelijk.

Het duiken rond Sharm el Sheikh is ideaal voor duikers van alle niveaus, van degenen die leren duiken tot ervaren duikers. Ten noorden van Sharm el Sheikh liggen de Tiran rechte stukken met hun prachtige koraaltuinen en in bepaalde maanden is het mogelijk om op zoek te gaan naar Hamerhaaien.

Ten zuiden van Sharm el Sheikh ligt het Ras Mohammed National Park waar u de meest populaire duiklocatie van het gebied vindt, Shark en Yolanda. Omdat deze duiklocatie op het meest zuidelijke punt van de Sinaï ligt, kunnen stromingen en zicht variëren, maar het is zeker een van de beste duiklocaties in Egypte.

Echter, dichter bij Sharm el Sheikh zijn een aantal lokale duikstekken zowel ten noorden als ten zuiden van het resort. Onmiddellijk ten noorden van Na’ama Bay zijn de Tuinen; Near Garden, Middle Garden, Fiddle Garden en Far Garden. Deze duikplaatsen liggen ofwel aan of zeer dicht bij enkele van de 5* hotels in Sharm en elke dag zullen boten van de verschillende duikcentra in Sharm hier aanmeren en hun duikers zullen hier het water ingaan.

Ten zuiden van Na’ama Bay zijn meer duikplaatsen langs de kust van de Sinai waaronder Ras Katy, Temple, Ras Umm Sid, Paradise, Turtle Bay, Amphoras, Pinky Wall, Tower en Sodfa.

Ondanks het feit dat Ras Mohammed en Tiran niet de prestigieuze duikstekken zijn, laat mijn eigen logboek zien dat er geen tekort is aan fantastisch onderwaterleven op de lokale duikstekken, waaronder Napoleon Wrasse, Torpedo Rays, Octopus, Devil Rays en een overvloed aan kleiner onderwaterleven.

Het was in Middle Garden op 30 juli 2008 dat een van de meest verbazingwekkende duikstekken in Sharm in de recente geschiedenis werd gespot. Ongeveer 300 meter uit de kust bij het Hyatt Regency Hotel werd een enorme aasbal van vis gespot die zich uitstrekte van 5m tot 22m diep. Deze werd aangevallen door 4 walvishaaien. Kleine vissen zoals sardines vormen aasballen wanneer ze worden bedreigd en worden meestal in verband gebracht met de “Sardine Run” die jaarlijks plaatsvindt voor de kust van KwaZulu Natal in Zuid-Afrika.

De walvishaaien werden voor het eerst waargenomen rond 8.30 uur en het duurde niet lang voordat duikboten van overal naar het gebied kwamen om dit spektakel van de natuur te zien. Veel ervaren duikinstructeurs kunnen zich niet herinneren zoiets in dit gebied gezien te hebben en degenen die het geluk hadden het te zien, zullen het nooit vergeten.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *