Goede redenen om Egypte te bezoeken

egypte - pyramde
All, Blog Egypte

Egypte is al jaren een hotspot voor gezinnen; het land is rijp voor geschiedenis en cultuur. Het toerisme in het land is aanzienlijk gedaald als gevolg van politieke onrust en het land gaat door een turbulente depressie, maar het is begonnen met zijn strijd terug en begint zich te vestigen als een toeristische favoriet weer. Hier zijn een paar redenen waarom het zo populair is.

De eerste reden achter de populariteit is de rijke geschiedenis. Sommige gebieden dateren van meer dan 7000 jaar geleden en de overvloed aan tempels, schatten en musea blijven bezoekers jaar na jaar verbazen. De beroemdste zijn de piramiden van Gizeh, gebouwd voor elke farao om na zijn dood van het hiernamaals te genieten. De diepe graftombes met de farao’s werden overladen met rijk goud en schatten en van de wereld afgesloten tot ze onlangs door archeologen werden opgegraven. Activiteiten in de omgeving zijn niet moeilijk te vinden, of het nu een kamelentocht over Gizeh is, of een adembenemende tocht per heteluchtballon over de Vallei der Koningen in Luxor, er is voor iedereen wel iets te beleven.

Ten tweede is er de zon, de fundamentele drijfveer achter ieders zomeruitstapje. Een van de meest luxueuze is Sharm-el-Sheikh. Dit enorm populaire toeristische gebied is de thuisbasis van weelderige 5 sterren hotels, knapperige zandstranden vergezeld van kristalhelder oceaanwater. Dit alles gecombineerd met intense zonneschijn (die in de zomer meestal oploopt tot 40 graden) resulteert in de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Sharm-el-Sheikh is ook uitstekend om te duiken, het wordt beschouwd als een van de beste gebieden in de wereld. De Egyptische wateren behoren tot de meest biodiverse ter wereld, met miljoenen soorten die zich tussen de 2.000 kilometer rif ophouden. Duik naar beneden en zie het voor jezelf, trips zijn beschikbaar met je eigen internationaal gecertificeerde instructeur het hele jaar door. Voor degenen die een beetje bang willen zijn, is er zelfs de mogelijkheid om van dichtbij te zwemmen met haaien.

De Sahara woestijn lijkt misschien verlaten en barbaars, maar waarom probeer je niet quad rijden of windsurfen in de grote zanderige vlaktes. Dit zijn dingen die gegarandeerd uw hart sneller doen slaan.

En natuurlijk, wie vergeet de rivier de Nijl niet. De Nijl stroomt door 11 landen en wordt beschouwd als de langste rivier ter wereld. Waarom neemt u uzelf niet mee op een dagcruise op haar kalme wateren, zodat u uw eigen kleine stukje paradijs heeft.

Ik heb maar een paar activiteiten genoemd die u kunt doen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom naar Egypte en ontdek het zelf.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *