Snorkelen als een Egyptenaar: zon, zand en duiken in Sharm El Sheik

egypte - 2 subadivers
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Egypte heeft veel in zijn mars als het op vakantie aankomt. Als een van de grootste beschavingen die de wereld ooit heeft gezien, hebben de oude Egyptenaren hun erfenis achtergelaten in de vorm van de enorme piramides die historici blijven verbazen en bezoekers tot op de dag van vandaag blijven verbazen.

Maar Egypte heeft meer te bieden dan mummies: een van de grootste trekpleisters voor dit Afrikaanse land in de afgelopen jaren zijn de ongelooflijke koraalriffen van de Rode Zee, die het tot een van de beste duiklocaties ter wereld maken en de dichtstbijzijnde tropische riffen bij Europa.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de Rode Zee in feite diepblauw gekleurd en is zij bijzonder rijk aan zeeleven. Het zijn de omstandigheden die de Rode Zee tot een paradijs voor duikers maken: de gemiddelde watertemperatuur in de zomer is 22°C, ideaal om te duiken, het zicht is zeer goed en er is weinig golfslag. En er is ook genoeg te zien met meer dan 1000 soorten ongewervelde dieren, meer dan 1000 soorten vis en ongeveer 200 soorten koraal, die zich op sommige plaatsen uitstrekken tot in zee en een uitgebreid systeem van onderwatergrotten, tuinen, lagunes en plateaus vormen.

Egypte biedt honderden schitterende duiklocaties en Sharm el Sheikh is een van de bekendste gebieden om het ongelooflijke onderwaterleven te zien. Breng een bezoek aan Jackfish Alley, een ideale plek voor een middagduik waarbij u onderzeese grotten verkent en de enorme scholen glasvis observeert, die heen en weer zwiepen met de stromingen; terwijl het ook mogelijk is om titan-triggervissen, mantaroggen, pijlstaartroggen en witpuntroggen te zien. Of wat dacht u van de beroemde Eel Garden, een onderzees zandstrand met een indrukwekkende kolonie tuinaaltjes die uit hun holen tevoorschijn komen en met de stroom meedrijven op zoek naar plankton.

Gesteund door woestijnzand en door de zon gebleekte bergen, geniet Sharm el Sheikh van kilometers prachtig zacht wit zand, met een fantastisch aanbod van kwaliteitsaccommodatie, van all-inclusive luxe resorts tot bed & breakfast hotels. Er is ook genoeg om bezoekers bezig te houden na zonsondergang met tientallen winkels, clubs, bars en disco’s samen met traditionele ‘sheesha’ cafés en voedselmarkten.

Egypte’s mix van oude geschiedenis, rijke cultuur, wereldklasse duiken en fantastische stranden betekent dat meer en meer Britten maken de reis naar dit Afrikaanse juweeltje, en met tal van touroperators bieden goedkope vakanties in Sharm el Sheikh , is het waarschijnlijk een van Egypte’s meest populaire vakantiebestemmingen blijven voor bepaalde tijd te komen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *