Waarom zou je moeten leren scubaduiken?

Duiken egypte - scubaman
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Star Trek noemde de ruimte “the final frontier”, maar het President’s Panel on Ocean Exploration schat dat 95% van de oceaanbodem nog niet verkend is.

Je kunt leren duiken als een leuke aanvulling op elke vakantie, of als een levenslange hobby voor je avontuurlijke geest. U hebt waarschijnlijk al veel kleurrijke vissen gezien of haaien gezien op Discovery Channel, maar waarom zou u de sprong niet wagen en het zelf zien?

Wist u dat u voor slechts $350 en in slechts drie dagen uw duikbrevet kunt halen? Als je van water houdt, geïnteresseerd bent in biologie en altijd nieuwsgierig bent, dan kan diepzeeduiken een lonende hobby zijn, die je het soort rust geeft dat je alleen op de bodem van de oceaan kunt vinden!

Je kunt in een paar uur leren duiken, maar als je wilt gaan zwemmen in oude ruïnes in de Rode Zee in Egypte of het Great Barrier Reef in Australië wilt onderzoeken, heb je een duikbrevet nodig.

Er zijn een aantal geldige certificeringsbureaus (zoals PADI, SSI en NADI) die allemaal ongeveer dezelfde service bieden voor $350 tot $450. Je krijgt een combinatie van les in het klaslokaal, in het zwembad en in open water, terwijl je niet alleen leert over zwem- en ademhalingstechnieken, maar ook over uitrusting en informatie over eerste hulp.

Sommige mensen gaan naar hun plaatselijke duikwinkel, terwijl anderen liever hun vakantietijd besteden aan het leren van iets nieuws. Hoewel het op het eerste gezicht een dure hobby lijkt, zeggen de meeste duikers dat het vergelijkbaar is met de prijzen van skioorden en golfbanen.

Waarom zou iemand willen leren duiken, vraag je je af? Afgezien van het feit dat het een fantastische vakantie en een lonende hobby is, zijn er ook carrière- en praktische redenen.

Commerciële duikers bouwen boten en dokken, graven oude ruïnes en scheepswrakken op, onderzoeken tektonische platen en onderwatervulkanen, leggen pijpleidingen en dammen aan of herstellen bruggen en onderzeeërs.

Wetenschappers duiken voortdurend om de mariene biologie, onderwatersoorten en -habitats en archeologische vondsten te bestuderen. Bovendien voeren gevechtsduikers al eeuwenlang militaire opdrachten onder water uit.

Of je nu van plan bent om slechts één keer te duiken of je wilt leren duiken als een lonende, langdurige hobby, het is zeker de moeite waard om je erin te verdiepen.

Volgens schattingen van het President’s Panel on Ocean Exploration is ongeveer 95% van de oceaanbodem nog onontdekt. Zou u het niet heerlijk vinden om stoutmoedig te gaan waar nog nooit iemand is geweest?

369 Niches samengebracht in 1 product

Verander elke hobby in een bedrijf. Ontdek

24 totaal unieke business modellen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *