Wil Je Meer Weten Over Liveaboard Duiken op het Sinai Schiereiland?

Libeaboad
All, Blog Egypte, Liveaboard Egypte

Liveaboard trips in de Rode Zee voeren routes die het beste van het duikgebied van het Sinai schiereiland laten zien, van de Straat van Tiran tot aan de Thistlegorm. Andere liveaboard routes richten zich op het zuidelijke deel van het Sinai schiereiland en de wrakken van noord Hurghada. Fully-inclusive liveaboards zijn zeer kosteneffectief en minimaliseren de reistijd tussen de Sinai duikstekken.

Dagtrips vanuit Sharm El Sheikh bezoeken de lokale duikstekken, maar ook de Straat van Tiran, Ras Mohammed, de Thistlegorm, de Dunraven, en zelfs tot aan de Blue Hole bij Dahab. Dagtochten zijn goed voor degenen die liever aan land slapen, maar de dagelijkse reistijd kan oplopen tot 3 uur per enkele reis.

Voor de ultieme Egyptische vakantie van je leven, waarom combineer je je duikreis niet met een tour om de historische bezienswaardigheden van Egypte te ontdekken? U kunt een rondreis over land door Caïro maken of een cruise over de Nijl: Egypte oudheid rondreizen.

Duikseizoen

De watertemperaturen op het Sinaï-schiereiland pieken van 27-28°C in de maanden juli tot september. Na de Europese zomer dalen de temperaturen van 27-25°C in oktober en november. Ze blijven dalen van december tot januari, alvorens een jaarlijks dieptepunt van 22°C te bereiken in februari. Het water warmt weer op van 23-26°C tussen maart en juni.

Samenvatting rif

Goed voor: Wrakduiken, waar voor je geld, wandduiken, onderwaterfotografie, stromingsduiken en zichtbaarheid
Niet zo goed voor: Kleine dieren
Diepte: 5m — >40m
Zichtbaarheid: 20m — 30m
Stromingen: Zacht — matig
Oppervlakte omstandigheden: Over het algemeen kalm
Watertemperatuur: 22°C — 28°C
Ervaring niveau: Beginner — gevorderd
Aantal duikplaatsen: 40
Toegang: Dagtochten en liveaboards
Aanbevolen verblijfsduur: 1 week

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *