MY Emperor Asmaa – Route South en St Johns

duikenegypte
Liveaboard Egypte

MY Emperor Asmaa – Route South en St Johns
****

8 Dagen
MY Emperor Asmaa is een custom-built liveaboard ontworpen met de duiker in het achterhoofd. Een comfortabel verblijf voor max. 20 personen in 10 twee-persoons hutten, allemaal ensuite. Zoals met alle Emperor vloot boten, bent u verzekerd van een minimum van twee duik gidsen. Opererend vanuit Hamata, biedt de MY Emperor Asmaa echt waar voor je geld voor duikers op zoek naar een aantal van de beste sites die de Rode…

Hotel o.b.v. Volpension

 

De rifketen van Fury Shoal is befaamd om zijn hoefijzervormige Dolfijn Rif met zijn prachtige steile wanden en koraaltorens. De bewoners, een enorme school van 120 dolfijnen beschouwen dit rif als hun domein. Ze staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! In het ondiepe zanderige centrum van de lagune vind je eeuwen oude amphoras op de bodem. Rondom Makshur en Shaab Ossam tref je een behoorlijke stroming rondom de diepe koraalmuren van het rif aan. De bewoners passen zich daar op aan; je vindt er scholen tonijn, haaien makrelen bij het kleurrijke zachte koraal. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een perfecte plaats voor een mooie nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Shaab Claudio vangen het zonlicht door de smalle openingen in het rifplateau.

Op slechts 40 kilometers van de Soedanese grens tref je de beroemde St. Johns riffen. Hier vind je een enorme diversiteit aan riffen, geconcentreerd in een relatief klein gebied. De steile wanden van Shaab Aid en Mahrus zijn de thuisbasis van diverse scholen hamerhaaien, grijze haaien en zijde haaien. De ondiepe riffen van Shaabs Aiman en Farag bieden rustige duiktrips tussen prachtige, ongerepte koraalbedden en rifvissen. Zoals overal in het zuiden zal je de diversiteit en het kleurenspectrum verbazen!

Indien je vertrekt vanaf Marsa alam of Marsa galeb haven, geeft het je de kans om ook een van de volgende riffen te bezoeken: Shaab Marsa Alam, Shaab Samadai, Shaab Sharm en/of Wadi Gamal.

De Diepe Zuid & St. Johns route vertrekt vanuit Marsa Alam.

VERPLICHT DUIKEN MET: DECOBOEI EN PER BUDDY PAAR 1 DUIKLAMP

 

Hotels
MY Asmaa is een luxe boot gebouwd met het comfort van de duiker in gedachte. De boot is gebouwd in 2003 en heeft een lengte van 27 meter en is 7 meter breed. Het is een boot voor 16 personen. De MY Asmaa valt onder de Zilver Klasse van de Emperor Fleet. Groot genoeg voor comfort en knus genoeg om een goede sfeer te creeren. Er zijn 8 dubbele cabines met elk een eigen badkamer. Zowel de salon als de cabines zijn voorzien van airconditioning. De salon is voorzien van een tv en video installatie om s avonds je onderwateropnames te bekijken. Er is een groot duikplatform en zonnedek. De boot vaart voornamelijk de Zuidelijke routes als Elphinstone/Samadai of St Johns. Vertrekhaven is vaak Marsa Ghalib, vlakbij Marsa Alam. Je vliegt aan op Marsa Alam (vanaf 7 april 2005) en vandaaruit heb je een transfer naar de MY Asmaa.

Je verblijft aan boord op basis van volpension incl. thee, koffie, water en non alcholische drankjes. Je deelt de cabine met een medepassagier. Je verblijft 7 nachten aan boord of 6 nachten met de laatste nacht in een hotel. Je hebt 6 duikdagen met 3 duiken per dag, 2 duiken op de laatste dag.Je deelt een cabine met een medepassagier.

De boot gaat pas varen bij een minimum aantal deelnemers van 10. Zolang dit niet is gehaald, kunnen wij de vaart niet garanderen. Zodra wij zeker zijn dat de boot vaart stellen wij je op de hoogte. Ter plaatse betaal je naast eventuele marine park taxen als duiker 2,- p.p.p.d. aan environmental taxen.

GRATIS NITROX CURSUS Altijd al langere duiken willen maken. Volg dan nu een GRATIS nitroxcursus aan boord. Je betaalt aan boord alleen voor de student kit en het certificaat, in totaal 99,- p.p. De duiken die je na de cursus met nitrox wilt doen, kosten 5,- per tank voor de 1e 8 tanks, daarna krijg je 2 tank gratis. Een unieke kans om deze specialty aan je profiel toe te voegen! Geef bij boeking aan of je van dit aanbod gebruik wilt maken. LET OP: als er veel duikers aan boord zijn die nitrox wensen dan krijg je maar 2 tanks met nitrox per dag aangezien de vulcapaciteiten aan boord beperkt zijn.

Je kunt duiken met 15 liter tanks tegen een toeslag van 30 euro per week.

Technische details: * Bouwjaar: 2003 Lengte: 27m Breedte: 7m Cabines: 8 x 2 berth, airco, ensuite Airco salon 1 x duikplatform 1 x zonnedek TV, Video, Tape Player Motoren: 2 x 420 Hp MAN Generators: 1x 50 Kw Perkins, 1x 70 KW Perkins Compressors: 2 x Coltri Sub Zoetwater: 10 tons Zwemvesten Zodiac c/w 25 Hp O/Board Yamaha GPS Echo Sounder VHF Marine Radio Zuurstof en Eerste hulp Maximum 16 duikers

Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Mocht u van een andere luchthaven wensen te vertrekken, zoals bijvoorbeeld Brussel, laat u het ons gerust weten.

Inclusief
Retourvluchten Amsterdam – Marsa Alam en v.v.
Transfers van de luchthaven
7 nachten aan boord op basis van volpension, thee, koffie, mineraalwater, softdrinks (het kan voorkomen dat de laatste overnachting in een vier-sterren hotel is op basis van halfpension
3 duiken per dag voor 5 dagen (inclusief nachtduiken) en 2 duiken de laatste dag,
alle rifbelastingen, havengelden en marine park fees

Exclusief
Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
Persoonlijke uitgaven en entreegelden
Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
Bijkomende kosten: Tips voor de bemanning en voor de gids en € 30,- p.p. visumkosten voor Egypte.
Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *