Het plannen van de perfecte scubaduiklocatie

Duiken egypte - duiker
All

Duiken op een familie vakantie
Als je, zoals ik, je buitenlandse duiktrips concentreert rond familievakanties in plaats van het kiezen van een exotische duiklocatie, dan moet je eerst voor je familie zorgen en dan pas een goede duikplek kiezen. Maar dat betekent niet dat de locatie als duikplek niet overwogen moet worden.

Het zal ook afhangen van de tijd van het jaar waarin je op vakantie gaat, welke gebieden de beste omstandigheden hebben. Maar voor mij, op een familievakantie, kan ik de Canarische Eilanden niet weerstaan vanwege het heerlijke klimaat het hele jaar door en de goede duikmogelijkheden, terwijl er genoeg activiteiten en uitstekende hotels voor de familie overblijven om van te genieten.

Terwijl u in het water bent, zult u waarschijnlijk pijlstaartroggen, adelaarsroggen en zelfs engelhaaien zien, afhankelijk van de duiklocatie en de tijd van het jaar. Sommige duikstekken hebben prachtige geografische formaties, terwijl er op andere veel vis te zien is.

Het kiezen van een locatie om te duiken tijdens een familievakantie gaat allemaal over het kiezen van een geschikte vakantiebestemming die toevallig ook goed duiken heeft.

Leren duiken
Er zijn waarschijnlijk twee plaatsen boven alles waar mensen die ik ken naartoe gaan, om hun duikcursus te voltooien of zelfs te volgen. Nogal wat mensen gaan naar Mexico, terwijl er nog veel meer naar de duikplaatsen aan de Rode Zee in Egypte gaan.

Als je er op uit trekt om een duikopleiding te volgen als hoofdonderdeel van de reis, dan wil je zeker zijn van perfect weer om er zeker van te zijn dat je elke dag het water in kunt. En het hele jaar door, dat is waar Egypte in het bijzonder om bekend staat. Als je een doorverwijzing wilt voltooien of een volledige duikcursus in het buitenland wilt volgen, dan is Egypte de plek waar ik naartoe zou gaan.

Een duikvakantie
Als je een duikvakantie organiseert voor jezelf en een paar vrienden of zelfs een grote groep en duiken is het hoofddoel van de vakantie, dan heb je geluk! Het is echt waar dat de wereld uw oester is.

Het eerste waar je naar moet kijken bij het plannen van je reis is in welke tijd van het jaar je gaat duiken. Maak een lijst van je favoriete duiklocaties en vergelijk ze met de tijd van het jaar waarin je er wilt zijn.

Kijk dan voor alle bestemmingen die nog op de lijst staan wat er waarschijnlijk te doen is op het moment dat je er bent. Het heeft geen zin om naar een bepaalde plaats te gaan om bijvoorbeeld walvishaaien te zien, als die al geweest en verdwenen zijn. Wat u moet beslissen is welke van de aangeboden genoegens u wilt ervaren.

Tot slot, bekijk uw shortlist van locaties en kijk dan naar de reiskosten. U heeft de beste plaatsen qua weer en ervaringen uitgezocht, nu alleen nog zien welke betaalbaar zijn voor uw groep.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *