Easy Egypte – De nieuwe strandhotspot

Duiken egypte - beach
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Terwijl Britse toeristen op zoek zijn naar nieuwe en meer cultureel exotische bestemmingen, is het aandeel van het Noord-Afrikaanse land Egypte in het aantal bezoekers gestaag toegenomen. En met gouden zandstranden, turquoise zeeën en een perfect buitenklimaat, is het geen wonder dat meer dan een miljoen toeristen uit het Verenigd Koninkrijk het land bezochten in 2007.

Dus wat onderscheidt Sharm El Sheikh van andere populaire strandbestemmingen zoals die in Spanje, Frankrijk of Italië? Een van de grootste trekpleisters van Egypte is de overvloed aan uitstekende duiklocaties, waaronder de beroemde riffen van het Ras Mohamed National Park en Far Gardens, gelegen tussen Naama Bay en Sharks Bay. Hier vinden liefhebbers van het onderwaterleven volop mogelijkheden om te snorkelen en een grote selectie van duikcentra die duikcursussen aanbieden voor alle niveaus, van beginners tot gekwalificeerde duikmasters.

Bezoekers aan de onderwaterwereld van de Rode Zee kunnen honderden soorten onderwaterleven zien, waaronder schildpadden, leeuwvissen, murenen, reuzenmosselen, krokodilvissen, blauwgevlekte pijlstaartroggen en de keizersgarnaal. Een grote bonus van het duiken in Egypte is de prijs; Sharm El Sheikh is een van de goedkoopste plaatsen in de wereld om een PADI (Professional Association of Diving Instructors) kwalificatie te behalen.

Voor degenen die gewoon een kleurtje willen opdoen, biedt Sharm El Sheikh’s positie op het uiterste puntje van het zonnige Sinai schiereiland kilometers en kilometers zachte, witte zandstranden en warm, blauw water dat de kusten omspoelt. Sportliefhebbers kunnen genieten van Sharm El Sheikh’s PGA golfbaan en tennisbanen, en de kuuroorden bieden de ideale manier om te ontspannen na een dag van inspanningen.

Maar Sharm El Sheikh is niet alleen een paradijs voor outdoor liefhebbers; er is ook genoeg voor de socialite. Waarom probeert u niet de heerlijke lokale vruchtentabak te roken in een sheesha café, voordat u gaat dineren in een van de vele restaurants? Sluit de nacht af door u te mengen onder de plaatselijke bevolking en andere bezoekers in de verschillende bars en disco’s die over het gebied verspreid zijn. Sharm El Sheikh biedt niet alleen een exotische mix van Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse attracties in de bazaars en souks, maar u kunt er ook winkelen in gesloten winkelcentra in westerse stijl, waar u belastingvrije goederen kunt kopen tegen spotprijzen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *