Duikseizoen Rode Zee

Duiken Egypte

Egypte is het hele jaar door een prima keus om te duiken, maar de watertemperaturen variëren aanzienlijk. Van juni tot augustus kan het water 30 ° C bereiken, maar in februari daalt het tot 22 ° C. Breng een geschikt belichtingspak mee voor de tijd van het jaar – noordelijk halfrond winter = 5 of 7 mm volledige lengte, noordelijk halfrond zomer = 3 mm shortie te lang.

De luchttemperaturen in Egypte kunnen in augustus oplopen tot 40 ° C (104 ° F) en in de winter (december tot februari) tot 20 ° C (68 ° F), wat ook kan bepalen wanneer u reist.

Het walvishaai-seizoen loopt van eind mei tot eind juli wanneer dit majestueuze wezen te zien is, voornamelijk in de noordelijke Rode Zee maar ook hier en daar in het zuiden. Waarnemingen zijn echter vrij zeldzaam. Deze warme zomermaanden zijn over het algemeen de beste tijd voor verschillende wezens. De planktonbloei brengt mantaroggen binnen om zich te voeden en schildpadden nestelen op dit moment ook. De zomermaanden zijn ook de beste manier om hamerhaaien te spotten in de Rode Zee.

De wintermaanden hebben het voordeel van minder extreme luchttemperaturen, superieure zichtbaarheid en, voor veel bezoekers van de Rode Zee, vaak een ontsnapping uit het koude klimaat van Europa. Veel wezens, waaronder grijze rifhaaien, dolfijnen en doejongs, kunnen het hele jaar door worden gespot, en sommigen geven de voorkeur aan het koelere water, zoals voshaaien.Reef Samenvatting

Diepte: 5m -> 40m

Zichtbaarheid: 20m -> 40m

Stromen: zacht – sterk

Oppervlaktecondities: kalm, kan op sommige plaatsen schokkerig zijn

Watertemperatuur: 22 ° C – 30 ° C

Ervaringsniveau: Beginner – gevorderd

Aantal duikplekken:> 200

Aanbevolen verblijfsduur: 1 – 2 weken

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *