Duiken in Sharm El Sheikh of Hurghada

Duiken egypte - vissen duiken
All, Blog Egypte, Duiken Egypte

Egypte is een land met een rijke geschiedenis, cultuur en erfgoed. De meeste mensen kennen Egypte aan de oppervlakte – ze horen over piramides, kamelen en woestijnen. Maar naarmate je meer en meer over Egypte te weten komt, ontdek je al snel dat Egypte meer te bieden heeft. De laatste jaren beginnen steeds meer mensen verliefd te worden op dit warme land. Weet u waarom?

Sharm el Sheikh en Hurghada hebben bijvoorbeeld prachtige stranden waar u terecht kunt voor ontspannende zonnebanksessies. Als u een actievere persoonlijkheid hebt, kunt u zelfs boten huren of gaan duiken op de stranden.

Sharm el Sheikh staat bij bezoekers bekend om de duikmogelijkheden in de Rode Zee. De rode zee beslaat een deel van de Great Rift Valley, en het is algemeen bekend dat de zee rijk is aan mineralen. Als je mineraalrijk water hebt, gedijt het onderwaterleven goed. De rode zee telt meer dan duizend soorten ongewervelden en meer dan tweehonderd soorten zacht en hard koraal.

Je kunt uren duiken in de zee en genieten van de wonderen der natuur. Soorten zijn onder andere zacht koraal (Dendronephyta soorten), Lionfish (Turkeyfish), Two-Banded Clownfish (lijkt erg veel op Nemo), Blue Spotted Stingray (deze bevinden zich op de zeebodem), en nog veel meer!

Als u van plan bent te gaan duiken in Sharm el Sheikh of Hurghada, kunt u het beste een duikuitstap regelen bij een duikoperator. Er zijn verschillende duikoperators in het gebied, en u wilt een betrouwbare operator kiezen om mee samen te werken. Tenzij u een zeer ervaren duiker bent, probeer dan niet op eigen houtje te gaan duiken. Dat komt omdat de lokale exploitanten kennen de wateren beter dan jij, en ze kunnen je rond te brengen. Zij kunnen u ook de nodige uitrusting bezorgen, zodat u niet alles zelf hoeft mee te brengen. De kosten voor het inhuren van een duikoperator liggen meestal tussen de 200 en 300 euro voor ongeveer 2 tot 3 dagen duiken.

Voordat u aan uw reis begint, moet u zorgen voor de logistieke details, zoals het aanvragen van een reisverzekering. Een reisverzekering wordt meestal onmiddellijk goedgekeurd, maar probeer deze belangrijke taak niet tot het laatste moment uit te stellen.

Om uw duikreis nog spannender te maken, kunt u proberen van tevoren wat onderzoek te doen. Er zijn veel boeken beschikbaar over het onderwaterleven in de Rode Zee die u kunt kopen. Als je meer kennis hebt over het onderwaterleven, zal je je trip zeker aangenamer vinden. Anders zult u, wanneer u duikt, alleen maar getuige zijn van een hele wereld van onbekend, maar uiterst kleurrijk onderwaterleven. Als je meer kennis hebt over het onderwaterleven, kun je ze gemakkelijk herkennen. Als je wilt, kun je je zelfs op één of twee soorten concentreren en ze van dichterbij observeren.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *